söndag 26 augusti 2018

Hamnat efter index...

Finansmyrans portfölj fortsätter att vara volatil! Fritt översatt betyder det att valfria aktier faller med ojämna mellanrum. Veckan som gick var det Starbreeze tur att återigen gå under 8 kr! Som alla insatta vet så kommer Starbreeze att släppa ett nytt spel baserat på The Walking Deads i början på november. Att man "bara" släpper till PC, men skjuter på släppet till konsol 3 månader togs inte emot positivt på marknaden. Finansmyran har också följt kommentarerna från den nyss avslutade spelmässan i Tyskland och tycker att de negativa omdömena verkar mindre denna gången (än från mässan E3 i USA). Finansmyran fyllde på innehaven marginellt. Mot alla regler gick swingtradingportföljen också in i Starbreeze. Prickade nästan dagsbotten för inköp och dagstoppen för sälj. Blev 7% på någon timme! Kompenserade dock inte på något sätt vad långa portföljen tappade.

På något sätt lyckas fallen kompenseras av mindre uppgångar här och där. Opus återhämtade sig och EnQuest fortsatte uppåt. SAS började en långsam vandring uppåt, men lagom till veckostängning kom en sämre rekommendation ut! Betsson åkte på böter i Holland och kursen rasade. Finansmyran räknade och räknade och kunde inte förstå reaktionen. Gjorde därför inköp på nästan botten innan den klättrade! Oj vad Finansmyran är kluven till detta bolaget. Ett annat bolag som Finansmyran är kluven till är Lundin Mining. Som förra veckobloggen nämnde så var Finansmyran 2 öre från sälj redan då. Nu blev det sälj när den tog några 10-öringar på måndagsmorgonen.

Finansmyran har som ambition att ta ner antal bolag i portföljen. Detta har inneburit att antalet bolag istället har växt. Eftersom det inte kommit några säljlägen så har det istället blivit fler inköp i bolag som är långsiktiga. Inom chansområdet finns det inte utrymme för fler bolag eller några större investeringar om ingenting säljs.

Snart månadsslut och friska pengar till portföljen! Nu har det stått stilla några veckor. Börsen har gasat så det är väl på tiden att Finansmyran växlar upp igen! Årsavkastningen står på 12%, och då känns det som om portföljen har mycket mer att ge...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar