lördag 1 september 2018

Finansmyran blir åksjuk...

Volatilitet övergår till berg-och-dal-bana. Liseberg har en ny fantastik åkattraktion! Finansmyran tänker inte åka den, men i nuläget känns Finansmyrans portfölj all-over-the place! Även stabila aktier rör sig som om varje dag är den sista! Finansmyran blir åksjuk och paralyserad!

Det hjälper inte att jobbet inkräktar på potentiell aktietid och att Finansmyran hela tiden befinner sig ett par steg efter! Totalavkastningen har dock gått bra och Finansmyrans portfölj klättrade vid veckostängning återigen över de 400 tkr som redan firats; och denna gången utan hjälp av månadsinsättningen!

I måndags kom det en köprek på African Energy! Finansmyran hade då aldrig hört talas om bolaget, men att Lundin står bakom ger en viss kvalitet. Finansmyran trodde att det skulle bli en liten uppgång på reken, men satt redo på säljknappen om det skulle gå att andra hållet (berätta inte för någon, men Finansmyran jobbade hemifrån med en sjuk minimyra vid sin sida). Nu blev det ett race och 25% senare klev Finansmyran av. Kunde bli några ören till, men eftersom det var tjänsteresa dagen efter så fanns det ingen chans att sitta över natten, i en aktie som var totalt oanalyserad! Tur sa Finansmyran och la till i tankarna att inte bli arrogant! Det gick ganska snabbt över då Catena Medias huvudägare gjorde en placing. Det såg ok ut ett tag innan bolaget blev Bråsat! Finansmyran sitter kvar, mest motiverat av de insiderköp som skett under veckan. En annan av Finansmyrans aktier som "gått bananas" i veckan var SAS. Rejäla upp- och nedgångar där Finansmyran hela tiden försökte sälja på högstanivåer (utan att lyckas) innebar att Finansmyran satt kvar över rapport. Kändes sådär, men tur sa Finansmyran och sålde av allt efter den första rusningen!

Ett annat bolag som fick lämna portföljen var IRRAS. Efter en stark uppgång i veckan så blev det sälj på en ok nivå. Kanske inte lika mycket tur, men knappast på skicklighetskontot heller! Även NOTE fick lämna portföljen. Finansmyran tror på bolaget, men det känns inte som om det är något momentum i aktien.

Utställd säljorder, som inte gick igenom fanns också på HiQ! Starbreeze klättrade också uppåt, men här är Finansmyran numera så härdad att glaset är halvtomt. Ett överfullt glas hittar dock Finansmyran i Apple. Nu har Finansmyran 60% plus sedan inköpet vid årsskiftet! Ska det verkligen gå i världens högst värderade bolag! Ojojoj, Finansmyran behöver åksjuketabletter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar