fredag 17 augusti 2018

Guldet blev till sand!

Hade Finansmyran haft mycket resurser och kunnat äga ett 50-tal innehav så hade det varit svårt att inte göra vinster på den volatila börsen. Givetvis kryddas det med förluster, men de behöver man ju inte prata om. Nu har inte Finansmyran mycket resurser, Finansmyran har inte ens 400.000 kr längre! En vecka stängde portföljen över denna gräns, men sen blev det retur till verkligheten. Varken Paradox (!) eller Opus rosade marknaden och Finansmyran klarade inte av att balansera när de två största innehavens rapporter togs emot negativt!

Eftersom Finansmyran ansågs sig ha köpt lite kvalitet förra veckan, så balanserades det denna veckan med att Lundin Mining återigen hamnade i portföljen. Det var många år sedan sist! Köpet blev på botten av veckans dipp, och Finansmyran var två öre (!) från att avyttra dem. Istället "jäser" innehavet över helgen. Finansmyran är inte så intresserad av att lägga till mer råvaror i portföljen så bekantskapen ska inte bli långvarig! Just råvaror har varit Finansmyrans svarta hål sedan starten. Isåväl Endomines och Alliance Oil (någon som kommer ihåg hur ryssarna blåste alla aktieägare) har bokstavligen Finansmyrans pengar försvunnit i djupet! Numera är EnQuest det enda råvaruinnehavet och dessbättre har det utvecklats väl.

Swingtradingportföljen i Nordnet gjorde ytterligare affärer i G5 samt Sandvik och har två bra veckor bakom sig! Det är inga stora pengar i portföljen, men den finns ju bla för att göra korta och snabba affärer.

Finansmyran har också registrerat ett konto på Twitter och har planer på att bli aktiv. Har dock inte riktigt kommit underfund med det mediet! De sekter som Finansmyran är intresserad av verkar inte finns i det "öppna"! För det finns väl en sekt som oavbrutet diskuterar Opus...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar