fredag 10 augusti 2018

Med en knuff över kanten!

Det är inte var dag man får fira om man går i Finansmyrans skor! Idag passerades en ny milstolpe (även om decimalerna ska justeras efter uppdaterade valutakurser i natt), nämligen 400.000 kr. Det var drygt tre månader sedan den förra whiskyn öppnades och nu var det dags igen. Finansmyran räknar veckostängningar och inledningssiffran 4 har då och då skimrat fram på skärmen de senaste veckorna! Idag överfördes (enligt månatlig planering) en större summa till den så kallade amorteringsportföljen. Den gjorde att vi med råge passerat gränsen (utan den hade whiskyn fått stå kvar i skåpet (egentligen på hyllan på systemet). Just nu njuter Finansmyran av några centiliter Dálvee; en intressant produkt från trakterna kring Ångermanlandsälven!

Vad har då hänt i aktievärlden? Först tack till Miljonär innan 30 för en väldigt intressant intervju kring skog som investering. Sedan tack till Börspodden och Petrusku för ett väldigt intressant avsnitt.

Så här i dagarna när USA o Kina tävlar vem som kan sätta högst skatter är det inte utan oro för vad som komma skall. Samtidigt stänger vi en väldigt bra rapportsäsong. Finansmyran försöker reducera risken i portföljen, men det vill sig inte riktigt!

Finansmyrans försök till swingtrading gick väl så där när de enkla reglerna inte följdes. Efter lite snabba affärer i HiQ, Note o G5 så ser Nordnetportföljen lite bättre ut! Tillbaka på svart, låt se om reglerna kan följas denna gången... DeGiro skickade ut en avisering om prishöjning (eller inte)! Finansmyran har läst meddelandet flera gånger och fattar fortfarande inte vad det står! Troligtvis en prishöjning så då innebär att Finansmyran kommer att tacka för sig! Inte för att det just nu gör så mycket eftersom det inte sker några transaktioner... De är allt kluriga, de dära holländarna...

I övrigt så levererade Apple ett trevligt resultat. Finansmyran har vara varit med sedan årsskiftet, men ändå lyckats göra 50% (och två utdelningar). Annars är det lite småförbättringar över lag där kanske Resurs är den som sticker ut mest! Idag lyckades Finansmyran halvera sitt innehav i Alaris med nollresultat. Det har varit goda utdelningar varje månad, men det känns mindre attraktivt då räntan i USA är på väg uppåt! Kan inte låta bli att ligga kvar ett tag till.

Nya innehav i portföljen är Catena Media, Dometic och G5. Även om två av dem står för ganska hög volatilitet, så känns det som mer kvalitet än annat som Finansmyran sitter på. Alla ligger också nära MA200, men vi får se. För övrigt tack till Fundamentalanalysbloggen för inlägg om CTM idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar