lördag 30 september 2017

Tokar och turbulens!

Ännu en månad lagd till handlingarna. Portföljen har befunnit sig i någon märklig limbo den sista tiden och jag lyckas inte minska risken. Fallande långa positioner lyckas jag mer eller mindre kompensera med uppgångar i andra papper samt lite trading!

Som jag trodde för två veckor sedan så gick jag ur både RaySearch och Mycronic för tidigt. Den senare har ju etablerat sig på en mycket högre nivå men, jag är ändå nöjd med min affär. Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket. Jag har också viktat ner i både Novo Nordisk och Starbucks som jag aviserade. Båda har fallit sedan dess, så i det fallet var det rätt (för stunden). En snabb in och ut hanns också med i både Axfood och Fingerprint. I veckan kom också ett litet utdelningsbidrag från Castellum. En lite udda inköp skedde i Cirrus Logic när de dippade. Cirrus är ett bolag som är specialiserat på audio i smartphones (bl a). Man är idag tunga mot Apple vilket är mindre bra. Å andra sidan har man arbetat länge för att komma in hos de asiatiska tillverkarna och jag tycker det känns som en ganska bra uppsida. Det blev också en start på en längre position i NCC.

I swingtrading portföljerna hände inte alltför mycket. DeGiro-portföljen gick in i NCC och Nordnet-portföljen gick ur positionen i Kinnevik med en mycket marginell förlust. Halva Nordnetportföljen är därmed likvid.

Många av exits enligt ovan skedde i de sista skälvande minuterna på veckan, då jag är livrädd att sitta fast i för mycket över helgerna. Det är helt enkelt för många tokar där ute och jag vill inte fastna samt ha en krigkassa. Jag ligger ca 10% likvid vilket i sig inte är någon överdriven summa. Hade jag kunnat komma ur mer så hade jag nog gjort det! Jag har också fyllt på i Starbreeze runt tian och sitter nu med så många aktier jag maximalt vill ha. Detta är en chansning som jag tror på. Däremot så finns det oerhört många riskmoment. Från dagens nivå finns det en rejäl uppsida, men den riktiga triggern för detta ligger nog 12 månader bort!

Med förhoppning om ännu en lugn helg i tokarnas paradis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar