torsdag 7 juni 2018

Portfölj på steroider

Finansmyran firade precis 350tkr och vips var portföljen uppe över 400tkr och vände! Finansmyran ligger tung i Paradox och hade tänkt att skala ner 25% av innehavet innan den förväntade rekylen kom. Tyvärr var Finansmyran för långsam på säljknappen! Finansmyran gråter dock inte för det, eftersom mycket vill ha mer! Bolaget verkar synnerligen välskött och är verksamt i en spelnisch som tilltalar Finansmyran! Värderingen må vara skyhög, men kvalitet kostar!

Inte fullt lika mycket kvalitet bedömer Finansmyran att Starbreeze har! Dels befinner de sig i en nisch som inte tilltalar Finansmyran på samma sätt, samt att bolaget har varit mindre stabilt! Men, sedan nyemissionen så har kursen stadigt taktat uppåt och Finansmyran räknar tacksamt ihop den latenta vinsten! Till hösten lanseras det största spelsatsningen någonsin och Finansmyran kommer med intresse bevaka kursutvecklingen. Efter en tid på rött så är GAV just nu på svart igen!

Ett annat typ av bolag är Opus. Detta är Finansmyrans sorgebarn då marknaden inte ser samma utveckling som Finansmyran. Nu brukar ju marknaden har rätt, men om den inte har det så får man ju vänta till det vänder (eftersom det tar emot så förbaskat att sälja med förlust)! Inte världens bästa strategi, men Finansmyran tror på en uppsida från befintlig kurs!

Finansmyrans portfölj är nu upp med mer än 17% avkastning under året. Det finns ganska mycket underliggande potential i portföljen även om de tre innehaven ovan står för en stor del! Det känns som det i stort är ganska momentum på börsen, men visst, Finansmyran är också nervös. Ett försök till att skala ner och sälja en del innehav och gå likvid har misslyckats kapitalt. Just nu förmodligen ganska bra, men med tanke på hur dåligt säljknappen fungerar så är det såväl potential som risk i portföljen! Medan Finansmyran funderar så taktar portföljen sakta uppåt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar