fredag 20 juli 2018

Finansmyran, hallå, hallå!

Finansmyran inser att ett blogginlägg varannan månad inte är någon särskilt hög aktivitet! Det har varit mycket att göra både privat och på jobbet och såväl portfölj som blogg har fått sköta sig själv. Lite inköp här och där har dock skett löpande, och med en veckas semester i bagaget så har en del avslut också blivit exekverade!

Någonstans har Finansmyran tappat lite intresset för en del bloggkollegor (inga nämnda, och Finansmyran har ingenting emot att flera har utvecklats och skapar sig en inkomst), främst därför att det ibland känns som det är kvantitet före kvalitet. Huruvida Finansmyrans egna alster hamnar under kvalitet är väl tveksamt, men det är åtminstone ingen kvantitet! På podcast-sida har Finansmyran hittat Kvalitetsaktiepodden som ganska tilltalande.

Sist hade portföljen varit uppe och nuddat 400 tkr gränsen. Den har inte tagit sig över den ännu, men den laddar för ett utbrott! Av någon märklig anledning känns det som om Finansmyran har svårt att spränga jämna 100-tusentalsgränser!

Paradox har länge hållit portföljen uppe, men den senaste tiden har även andra innehav gjort Finansmyran glad! Det finns givetvis svarta får också, men låt oss börja med det som rört sig positivt!

Utöver Paradox så har Finansmyran sett positiva rörelser i Plejd, Note och Irras. I samtliga de tre sista innehaven så har Finansmyran viktat ner eller gått ur. De sista dagarna har även Betsson gjort ett rejält skutt, och med utdelningarna inräknade så är nu Finansmyran på svart igen! I de "fördömdas" klubb (hit hörde Betsson till för två dagar sedan) är det främst Secits, NCC, Cimco och Starbucks som underpresterat. Finansmyran sitter på en hel del andra aktier också, men rörelserna sedan sist har varit ganska små. Förmodligen förtjänar Starbreeze också att omnämnas, men här vet Finansmyran varken ut eller in! Overkill's the walking dead ska lanseras om tre månader (drygt). Omdömena efter första gameplayen har varit varierande! Ska man tro att något händer 6 augusti (exakt tre månader innan release)? Vad Finansmyran har sett så såg det helt ok ut! Nu är detta inte ett spel som Finansmyran kommer att köpa, men konceptet verkar kul och annorlunda!

Sista veckan har Finansmyran köpt in HiQ. Det blev någon krona för tidigt, men Finansmyran tycker att HiQ luktar kvalitet. Får se hur den artar sig och om den sällar sig till de fördömdas skara eller inte. Finansmyran har också lagt in en slant i Concentric (för likviden när 3M såldes) samt investerat i ett litet Lunda-företag (låter namnet bero, eftersom det finns stor risk att alla andra säljer när Finansmyran hittat dit...)

Over and out! Finansmyran har börjat snegla på lämplig dryck för att fira 400.000 kr. Känns helt ok med att göra det nästa helg... (jinx...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar