söndag 9 december 2018

Mycket snack och litet verkstad...

Två månader utan något blogg-inlägg från Finansmyran korrelerar väl med en fallande börs! Efter en väldigt bra start på året så har nu SIX 30 returnindex passerat Finansmyrans portföljutveckling. Sista veckorna har varit rejält fallande med största skillnad orsakad av Starbreeze! Som tur var så fyllde inte Finansmyran på efter dippen. Någonstans lyssnade Finanmyran på de inre varningsklockorna. Tyvärr tog Finansmyran ej förlusten utan sitter lång (om än på ett mindre innehav av portföljen som med sin egen påverkan blivit ännu mindre). Lägger Starbreeze i kategorin mycket snack och litet verkstad!

För många månader sedan bestämde sig Finansmyran för en annan strategi. Det har blivit väldigt lite verkstad av den. Visserligen har det införskaffats fler bolag som möter delar av strategin, men så mycket bättre har det ännu inte blivit! Däremot måste det påpekas att den nya strategin är mycket mer långsiktig och även om börsen går ner så är det bolag som fortsätter att prestera med positiva kassaflöden och resultat! Nu ska Finansmyran bara lära sig att köpa och sälja vid rätt tillfällen.

Det har blivit väldigt lite affärer den senaste tiden. Finansmyran fick tilldelning i Stenocare och sålde omgående av lika mycket som investerats. Det visade sig vara ett felbeslut och Finansmyran sitter kvar med lottsedeln. Dock är den "gratis", å kanske Finansmyran hade investerat bort samma belopp någon annanstans. Starbucks fick också lämna portföljen helt och hållet. Även om bolaget möter Finansmyrans kriterier, så är Finansmyran tveksam till framtida utveckling! Efter att Finansmyran sågat Betsson så har nu halva innehavet avyttrats. Det har blivit en del swingtrading med positiv utveckling i främst Paradox och Catena Media!

På en fallande börs gäller det att hitta andra saker att roa sig med! Efter att Finansmyran testat Betsson så fortsatta Finansmyran att testa andra siter. I princip alla har bonusar för att man ska börja spela och det är dessa som Finansmyran utnyttjat. Efter Betsson så susade Finansmyran in på LeoVegas. Den flirten varade inte så länge eftersom LeoVegas bonus var väldigt konstig uppbyggd (bra för LeoVegas, men inte för Finansmyran). Finansmyran hann göra en liten vinst innan pengarna susade vidare. LeoVegas verkar dock ha en intressant strategi för att behålla spelare och siten verkade lättnavigerad. Nästa stopp blev Coolbet. Finansmyran vet att de inte är noterade, men pengar luktar inte (eller?). Coolbet har också en intressant inte att behålla spelare och Finansmyran är inte helt negativ till själva siten heller. Efter att ha tagit bonusen tog Finansmyran vara på erbjudande från Legolas. Här är Finansmyran direkt missnöjd med siten. Den är helt enkelt dålig. Legolas har ej heller någon vidare strategi för att behålla spelare. Förutom på LeoVegas (där Finansmyran bedömde att det skulle bli för svårt att ta bonusen) så har Finansmyran behållt sin insättning samt behållt bonusen (minst dubblerat) på de siter som testats. Till saken hör dock att Finansmyran faktiskt bedömer att Betsson är har en bättre användarupplevelse än samtliga! Så revansch för Betsson i användarupplevelse. Kundfokus är väl si så där på samtliga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar