lördag 6 oktober 2018

Portföljen mår som Finansmyran!

I förra inlägget så sågade Finansmyran Betsson. Får ta tillbaka lite eftersom utbetalningen gick nästa bankdag. Förmodligen sämre än en del branschkollegor, men ärligt talat, hur kan direkt utbetalning egentligen vara en sådan fördel. Känns väl snarare som att personer som behöver direkt utbetalning har en del problem med sin ekonomi/spelande!

Finansmyrans portfölj fortsätter att åka berg-och-dal-bana. Veckan som gick var rejält utför. Finansmyran får helt enkelt konstatera att portföljen mår som Finansmyran själv. Efter ett flera veckor lång förkylning/influensa där Finansmyran dopat sig med diverse preparat la sjukdomen in en växel tid. När tänderna hotade att tryckas ur ansiktet och antalet tabletter per dag gick långt över rekommendation fick Finansmyran snällt krypa till korset. Det som började som en förkylning slutade med en rejäl bihåleinflammation. Som Lena PH sjöng, "det gör ont". Nu är Finansmyran inne på tredje dagen med penicillin, nässkölj och kortisonspray och äntligen känns det som om huvudet är stort nog för allt som ska få plats där igen! Finansmyran ropar inte "hej", men är glad för varje liten sekund utan smärta!

Finansmyran har delvis haft dunkelt omdöme, men ej heller tid och kraft att fokusera på portföljen den sista tiden, men det har ändå blivit en del bottenfiskande. Bland annat så hamnade Climeon i portföljen. Annars har det blivit lite inköp i redan etablerade portföljbolag. En del blev nersnittning av GAV och i andra blev det påfyllning för en fortsatt resa uppåt!

Såväl Cimco som EnQuest har efterfrågat pengar och Finansmyran har snällt bistått med sin lilla kassa. Cimco lämnade i fredags en uppdatering av produktionsstatistik och även om Finansmyran inte förstod allt som stod där så är det ju positivt att man producerar. Nu gäller det bara att rampa upp, samt givetvis att produkten håller som den ska!

Opus har haft lite kräftgång, vilket inte är onormalt för det bolaget. Nu verkar det som om Kepler Cheuvreux inleder bevakning av bolaget. Har ingen aning om det skapar mer intresse, men det kan ju åtminstone inte bli sämre!

För Finansmyrans gaming-aktier har det varit en tuff och volatil tid! Såväl Paradox, G5 och Starbreeze har studsat upp och ner. Just nu är det mest ner. Allihopa är i lite vakum, men nästa vecka blir väldigt spännande för Starbreeze då deras haussade spel The Walking Dead släpps som beta. Lyckade spelomdömen kommer att innebära en uppvärdering. Hittills har omdömena varit ganska ljumma, så i teorin borde inte ytterligare negativa omdömen innebära så mycket. Teori och marknad håller inte alltid ihop, så Finansmyran har sparat lite pengar för att kunna köpa dippen. Blir det ingen sådan så är Finansmyran väldigt nöjd med sitt redan insatta kapital!

Så med detta önskar Finansmyran att såväl Finansmyra som portfölj får en mycket bättre nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar