söndag 22 april 2018

Strategi och handlingsförlamning!

Fördelen med att ha långt mellan inläggen är att det finns en del att skriva om. I ett försök att byta strategi så har det inneburit en viss handlingsförlamning. Därtill en ovisshet på börsen har gjort att aktiviteten varit ganska låg. Efter årsskiftet har portföljen parkerat på rätt sida 300.000 nivån förutom en endaste dag i februari-oron där Finansmyran var nere och dippade under en dag!

Förra inlägget fokuserade på strategiombyte och med fokus på MA200. Det har väl gått lite så där...

Finansmyran har startat en ny portfölj, även kallad amorteringsportföljen. I princip så har det ökade kassaflödet när CSN inte ska ha sitt placerats i denna portföljen. Som namnet anger så är syftet att spara för att kunna betala av lån. Främst siktar Finansmyran på stugan där det är lite högre ränta. Just nu betalas 1,53% på stugan och 0,7% på lånet. Portföljen kommer endast att investera i bolag som generar vinst, ger utdelning och har en begriplig verksamhet. Just nu sitter portföljen på Resurs, Note, 3M och Disney och för en gångs skull lyder Finansmyran sig själv!

Swingtrading portföljerna har båda fått punka. Nordnet ligger svagt på minus eftersom den gick väldigt bra inledningsvis. Portföljen hade tur fram till den sprang på Indentive! Finanmyran tror på grundidén i bolaget, men borde insett att en liten spelare inte kommer att kunna ta någon position på marknaden! DeGiro har sedan länge fastnat i Bravida (som nu är tillbaka till högre nivåer igen) och sjunkbomben nummer ett, Fingerprint! För båda portföljerna gäller nu att skynda långsamt och börja gneta ihop avkastning igen!

I övrigt har portföljerna löpande investerat i mer kvalitet, men inte lyckats komma ur de mer spekulativa (och dåliga) innehaven!

I nuläget är totalen strax över 5% avkastning vilket är en bra bit över index i såväl Sverige som USA. Men, vis av erfarenhet så vänder det snabbt. Finansmyran ligger fullinvesterad, men har en plan på att gå mer likvid. Den nuvarande målsättningen är att ha 20% i kassan! Slutligen så har Finansmyran investerat lite grann i Lendify. Även här strax under 5% i avkastning och det är ju en bra bit över boräntan det med. Investeringen i Tessin löstes på första möjliga dag och fungerade klockrent! Att investera mer i bostadsutveckling just nu känns dock ganska riskabelt! Finansmyran kommer att vara selektiv!

Hos Finansmyran har det nu varit snart två veckor mer sommarvärme! Tack för det! Så mycket lättare allt är när det är varmt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar